Profil uživatele
avatar

Boddie

Food Guru

Jean Athelme Brillat-Savarin: Kdo chce hodně jíst, nemůže spát.

Oblíbenost uživatele
  10
Oblíbenost komentářů
444
20
Počet komentářů 801
Ohodnocené restaurace 45
Účast na gastroakcích 45

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2018: 45

Odkud jsem: Celoživotní naplavenina do Prahy. A rád.

Co dělám: Snažím se, abych dělal to, co mě baví.

Co nedělám: Snažím se, abych nedělal to, co mě nebaví.

Kam chodím: Snažím se chodit tam, kde je mi dobře.

Kam nechodím: Snažím se nechodit tam, kde mi není dobře.

Co miluji: V gastronomii? Chuť prvopočáteční suroviny.

Co nesnáším: Nespravedlnost, lež, přetvářku, jé těch věcí je.

Na co mám slabost: Liškový krém od pana Svatka z táborského Goldie.

Poslední úlovek: Sulc v podání mého kamaráda Pavla. To je fakt žraso!

Co bych si dal/a k poslední večeři: Nechci vědět, že je to má poslední večeře.

Proč se vám budu líbit: A proč bych se Vám měl líbit?

Moje nejoblíbenější

Restaurace: Viz níže, občas se to mění.

Kuchař: Nechci nikoho preferovat ani urazit.

Pokrm: Vše kromě brokolice a kapra.

Nápoj: Piju skoro všechno, co teče.

Gastrokniha: Snad ta, kterou třeba sám někdy napíšu.

Gastropořad: Ano šéfe.

Gastrofilm: Velká žranice Marca Ferreriho. Poslední sousto.

Moje oblíbené z Maurerova výběru GRAND RESTAURANT

Moje komentáře

> 21. 02. 2018 - Malostranská beseda: Trefil jste do správné...
Trefil jste do správné hospody :-)))
> 19. 02. 2018 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Moc hezky popsáno.
Moc hezky popsáno.
> 19. 02. 2018 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Jsem rád, že Vám u pana...
Jsem rád, že Vám u pana Patrika Bečváře tak chutnalo. Je to velmi nadějný šéfkuchař, konečně má zase Art Nouveau od dob Jacka Auffrayse skvělého bosse!!
> 19. 02. 2018 - U Emy Destinnové: Pak se jedná strýci o...
Pak se jedná strýci o nedorozumění, je mi to líto. Uznávám jako Vy, že může mít na věc každý jiný názor, ostatně v jiný den. Přeji Vám hezký den.
> 19. 02. 2018 - U Emy Destinnové: Jsem rád, Libuše, že jsme...
Jsem rád, Libuše, že jsme si naše názory vysvětlili. Každopádně, při mojí návštěvě jsem nadšen být nemohl. Jenže to můžete těžko posoudit, když jste tam ten den nebyla. Můj komentář nepovažuji za unfair, ale za objektivní, ač mě to samotného dost mrzí, že to tak pro pana Stevena dopadlo. Nemohu za to, že se Vám zdál můj komentář povýšený, jenže já prostě píšu tak, jak to v daný okamžik v restauraci podle mého názoru vypadalo. Panu Stevenovi bych nechtěl ani náhodou ublížit, na festech byl fajn.
> 17. 02. 2018 - Quisisana Palace: Dále píšete, že nepoužíváte...
Dále píšete, že nepoužíváte květy. Nejsem si už jistý, zda to byl hledík, ale část rostliny včetně kousku stonku byla jako přízdoba u perličky. Nevěřím, že by na oba talíře spadla po cestě z kuchyně. Prostě tam květiny musel někdo v kuchyni dát. Zrovna jako Vás, i mě mrzí, že návštěva zrovna nedopadla. Přeji Vám hodně spokojených hostů a ať se Vám v tak krásném hotelu jenom daří.
> 17. 02. 2018 - Quisisana Palace: Chléb byl oschlý, možná...
Chléb byl oschlý, možná ráno pečený, ale špatně uchovaný v košíčku. Stává se to mnoha restauracím. Píšete dále, že nenadíváte křepelku, ale že játra jsou součástí nádivky. Ovšem tu opravdu neservírujete vedle perličky, ale uprostřed rolky, jak je vidět i na fotu.
> 17. 02. 2018 - Quisisana Palace: Dobrý den pane šéfkuchaři....
Dobrý den pane šéfkuchaři. Je logické, že se obhajujete a já jsem za Vaši ctěnou reakci rád. K naší návštěvě: Fotky si dělám málokdy, nyní vidím, že jsem si vyfotil pouze dezert a ne lososa zespodu... Stojím si ale za tím, že na avokádo položený losos byl zespodu šedý, tedy známka toho, že jej máte v lednici připravený dopředu alespoň den. Nedojedl jsem dezert, kde báječná borůvková omáčka byla doplněna velmi tuhým mousse.
> 17. 02. 2018 - U Emy Destinnové: Letos jsem v GRF navštívil...
Letos jsem v GRF navštívil asi 25 restaurací a musím bohužel konstatovat, že Ema patřila mezi 5 nejhorších. Také já Vám neposílám červené palce za to, že máte jiný názor, určitě sama cítíte, že je to unfair.
> 17. 02. 2018 - U Emy Destinnové: Dobrý den. Mohu se Vás...
Dobrý den. Mohu se Vás zeptat, co Vás natolik nazlobilo na mých komentářích, že mi přistály 2 červené palce? Děkuji za odpověď. Boddie.
> 17. 02. 2018 - U Emy Destinnové: Dobrý den strýci, zřejmě...
Dobrý den strýci, zřejmě nesouhlasíte s tím, co jsem napsal, když mi posíláte červený palec. Já jsem svoji návštěvu popsal tak, jak se stalo. Nemám žádný důvod někomu stranit a někomu ne. Nebo myslíte, že bych měl lhát a napsat, že bylo všechno super, jak zde čítávám? Proč? Abych se zalíbil kuchaři? Jedné zásady se vždy držím: Když má někdo opačný názor a byl v restauraci jiný den, neposílám mu ze zásady palec červený.
> 17. 02. 2018 - Babiččina zahrada: Úplně jsem na bábinku...
Úplně jsem na bábinku zapomenul, musím to někdy napravit.
> 17. 02. 2018 - Ambiente – Pizza Nuova: Toto Ambiente je pro mě...
Toto Ambiente je pro mě nejhorší a už tam pravděpodobně nepůjdu, viz mé staré komentáře.
> 17. 02. 2018 - Pot-au-feu: Trapný byl začátek, kdy po...
Trapný byl začátek, kdy po mém usazení ke stolu nastala pauza 8 minut, než si v tak malé restauraci někdo uvědomil, že nemám na stole ani vodu, prostě nedošlo ke kontaktu s obsluhou, ač hosté u okolích stolů, kteří přišli později, byli obletováni. Číšnice fajn, jen nechápe, že si host GRF může vybrat i pivo místo vína, takže 2 malá piva přistála na účtu, hmm.
> 17. 02. 2018 - Pot-au-feu: Jídlo báječné, "přesně...
Jídlo báječné, "přesně podle zadání GRF :-)))" Prase a kráva, to jsou konečně superpotraviny!! Díky pane Kracíku, že jste se nenechal zadáním zmást. Terinka z mangalice (to je prase, které vypadá jako ovce) chutnala jako božská tlačenka. Hovězí líčka v houbové omáčce - zde se opět potvrdila známá věc, že kuchař zde houbové omáčky umí nekonečně skvěle dochutit.
> 17. 02. 2018 - Kobe Steak Grill Sushi: Krmě bezchybná, to je...
Krmě bezchybná, to je opravdu za jedna. Poprvé dávám Kobe za jídlo jedničku!! Tatarák s možností přidat majonézu, top panna cotta. Velice zajímavé rolky, kde místo ryby je na rýži plátek hovězího wagyu a na něm kousek foie gras. Chuťově skvostné!
> 17. 02. 2018 - Kobe Steak Grill Sushi: Drobná nepříjemnost hned na...
Drobná nepříjemnost hned na startu. Jsme usazováni ke stolečku, hned vedle sedí rodiče s miminem. Ptám se, zda si můžeme sednout o jeden stoleček dále, odpověď zní: NE. Za 2 minuty na to je tam usazen další pár a o stoleček dále i další. Všichni na GRF. Číšníci usazují hosty postupně za sebou, je to jako na vojně... Malá holčička byla celý večer skvělá, jen se na nás smála a ani nebekla :-)))
> 17. 02. 2018 - Marriott hotel, Midtown Grill: Zdařilý oběd! Musím...
Zdařilý oběd! Musím především pochválit naprosto bezvadnou prezentaci celého menu slečnou Lenkou. To byl z její strany ukázkový koncert, číšnice snů... Menu jako vždy potěšilo. Vyzdvihnu hovězí nízký roštěnec, velice kvalitní maso, zrovna tak lanýžový krém k předkrmu. Quinou nemusím, to je úlet celého GRF. Datlový dortík s bezvadnou omáčkou celé menu jen podtrhuje.
> 17. 02. 2018 - Marriott hotel, Midtown Grill: S quinoou, to s Vámi...
S quinoou, to s Vámi souhlasím. Mnoho restaurací se drží zadání=superpotraviny, ale quinou jím snad popáté a nikdy jsem ji nedojedl. Ovšem datlový koláč jsme měli nádherně vláčný. Termínem suchá buchta jsem pověstný, neboť bábovky, vánočky apod. nesnáším :-)))
> 17. 02. 2018 - Etnosvět: Musím však jako typický...
Musím však jako typický masař uznat, že bramborové knedlíčky s uzenou brynzou jsou velice chutné a dezert vynikající! Jen lžička je zbytečně dlouhá a nepohodlná. Zkuste si pane managere sednout k nízkému stolku a dezert sníst touto dlouhou lžičkou=viz foto. Ve veganské restauraci je větší část míst na oběd plná. S údivem sleduji 4 mladé, velmi štíhlé lidi, jak si každý objedná stejnou polévku a vodu, aby pak u kasy každý platil jen za sebe samostatně. Nezvyklé.
> 17. 02. 2018 - Etnosvět: Amuse bouche=bezlepková...
Amuse bouche=bezlepková houska s olivovým olejem...no budiž :-)) Víno je na stole až po urgenci a dojedení prvního chodu, to už je horší vizitka. Barmanka k hlavnímu chodu přináší okamžitě Rulandské modré i s prezentací vinaře a ročníku, to je panečku změna! Dahi bhalla, tedy předkrm, nic moc.
> 11. 02. 2018 - U Malířů 1543: I já se podivil, proč se k...
I já se podivil, proč se k dezertu nepodává dezertní lžička a vidlička, ale polévková lžíce a klasická příborová vidlička pro hlavní chod :-)))
> 11. 02. 2018 - Angus Steak House: Dobrý den. Mohu se Vás...
Dobrý den. Mohu se Vás zeptat, co Vás natolik nazlobilo na mých komentářích, že mi přistály 2 červené palce? Děkuji za odpověď. Boddie.
> 11. 02. 2018 - Le Grill, The Grand Mark Hotel: Děkuji za vysvětlení...
Děkuji za vysvětlení Pepinko. Při mé návštěvě byl pupek skvostný, za tím si stojím já i společnost pěti lidí, kteří byli se mnou. Ale je samozřejmě možné, že při Vaší návštěvě to naopak nestálo za nic, to se někdy stává. Každopádně palce jsou tu od toho, abychom je používali anebo si alespoň trochu ulevili, když má někdo odlišný názor. Přeji Vám, aby Vaše návštěva v jiné restauraci byla lepší než tato. Boddie.
> 10. 02. 2018 - Terasa U Zlaté studně: Obávám se Mirku7, že se...
Obávám se Mirku7, že se jednalo jen o festivalovou nadstavbu.
> 10. 02. 2018 - Smíchovský pavilon: Tak jsem to Mirku7 napsal...
Tak jsem to Mirku7 napsal třeba jen pro ty, co jsou znalci :-)))
> 10. 02. 2018 - Jaškovská krčma: No tak jo! Až se v těchto...
No tak jo! Až se v těchto končinách objevím, mrknu na kvalitu PU :-)))
> 10. 02. 2018 - Asian Temple: Děkuji tímto paní Anně...
Děkuji tímto paní Anně Satoranské, paní Monice Maurerové a samozřejmě i všem členům týmu restaurace Asian temple od číšníků přes odborníky na jednotlivé kulinářské dovednosti a v neposlední řadě i oběma managerům, kteří celou show uváděli. Bylo to velice poetické gastroodpoledne!
> 10. 02. 2018 - Asian Temple: Tím ovšem končí výčet...
Tím ovšem končí výčet lehkých záporů. Další program, který trval cca 7 hodin, se odvíjel jako v příjemném filmu. Tři skupiny hostů se střídaly u Teppanyaki Show pana Meka, dále u přípravy sushi v podání dvou sushimasterů a také u přípravy koktejlů podle vlastních nápadů s pomocí hlavního barmana restaurace. Všechny disciplíny jsme si mohli vyzkoušet na vlastní kůži a bylo to opravdu fajn. Já jsem v minulosti všechny tyto věci jednotlivě zažil, ale tak vtipně podané, to opravdu ne.
> 10. 02. 2018 - Asian Temple: Právě jsem se vrátil... ne...
Právě jsem se vrátil... ne z Hradu, ale z akce: Asian Temple - Vůně a Chutě Asie. Plný dojmů Vám povím, jaké to bylo, než všechno zase zapomenu. To tentokrát úplně nehrozí, neboť se jednalo o akci zdařilou a snadno uchovatelnou v paměti. Takže si na rovinu řekněme, že počáteční brunch nenaplnil zcela mé očekávání. Autenticita pokrmů odpovídala spíše chutím Evropanů, těžko v nich hledat typické chutě asijské. Z řady vybočovala jen výtečná thajská polévka a také vyžádaná masala po indicku.
> 10. 02. 2018 - Hospůdka U Bobra: Přiznám se, že tomu suchému...
Přiznám se, že tomu suchému hlávkovému salátu nerozumím. Není nakřehlý a v tak malé misce si ho balsamikem či olivovým olejem pokapat a zamíchat nemůžete. Asiaté upečený bůček pokládají na ochucený salát, nejlépe pak choy, a jen rýži ponechávají v misce.
> 10. 02. 2018 - Hospůdka U Bobra: Hezká práce :-))
Hezká práce :-))
> 10. 02. 2018 - Babiččina zahrada: I já se chystám.
I já se chystám.
> 10. 02. 2018 - Passage, Wine & Dine: Ale to je mi opravdu moc...
Ale to je mi opravdu moc líto. Škoda, že jste tam nebyl s námi :-)))
> 10. 02. 2018 - Smíchovský pavilon: Máme kliku, zrovna jsou tu...
Máme kliku, zrovna jsou tu zabíjačkové hody. Super škvarkovka i zabíjačková polévka s kroupami. Dobrý sulc, jitrnice lepší jelita. Hezká sympatická blonďatá číšnice s rozpuštěnými vlasy. Je radost se dívat, jak tato brigádnice z VŠ v pohodě hospodu zvládá. Trochu mi připomíná Janičku ze sklepa Malostranské Besedy v Praze. Vyrazit v KV do kopce se opravdu vyplatilo.
> 10. 02. 2018 - Promenáda: Uvítalo nás hezké nové...
Uvítalo nás hezké nové prostředí. Zebří pásy na stěnách se nemusí každému líbit, chápu. Ovšem značí to jistou změnu interiéru do lehké moderny. V menu byla nepřípadná polévka z černého kořene. Já to nevnímal ani jako krém natož polévku. Byla to kaše konzistencí té krupičné. Divoká kachna ovšem zaperlila, obzvláště rillets nebo jak to nazvat. Milovaný creme brulée ve vynikající podobě. Už se ani nebudu rozplývat nad srdečností číšníků, natož nad milou přítomností guru a majitele pana Pazderky!
> 10. 02. 2018 - Embassy: Debaty s fajn managerem i...
Debaty s fajn managerem i kuchařem o tom, že nemusíme jídlo platit, mi nikdy nepřipadají plodné. Jen ultra zkaženou paštiku jsme odmítli platit. Nám jde především o to, abychom sem mohli příště opět rádi přijít s důvěrou v restauraci a za dobrým jídlem i slovem bez obav o své zdraví. Tak co si mám o každoročních návštěvách špičkových restaurací v KV myslet? Já už se vážení bojím jít další den do Promenády či Puppu.
> 10. 02. 2018 - Embassy: Moc rádi do Embassy...
Moc rádi do Embassy chodíme. Číšníci opět super, ale jídlo vážně na přesdržku! Výtečný sulc versus zkažená paštika... Vídeňský řízek fajn, bramborový salát k němu zkysaný, prostě tekl. Kachna velmi dobře upečená. K ní dvoje dobré zelí a 3 druhy knedlíků. Bramborový i houskový v pořádku, 2 karlovarské byly oslizlé a rozpadaly se do prvočinitelů. Vypadaly jako několikrát již v týdnu ohřívané, prostě už dost pamatovaly. Nestačí? V osatce 3 druhy chleba, ovšem bílá veka suchá jako troud.
> 10. 02. 2018 - Quisisana Palace: Chuť rolády z perličky...
Chuť rolády z perličky trochu přehlušena množstvím jater uvnitř. Květ hledíku nepoživatelný, nemá na talíři co pohledávat nebo jen malé okvětí. Dezert tuhý jako fondán, škoda pane kuchaři, těšili jsme se a takhle neslavně to dopadlo.
> 10. 02. 2018 - Quisisana Palace: Losos s avokádovým...
Losos s avokádovým tartarem. Losos zespodu již zcela šedý, jak sedí v lednici minimálně od včerejška. Chléb také není dnešní. Je něco jiného číst od šéfkuchaře, jak používá čerstvé potraviny a pak obdržet toto... Špenátový krém opravdu výtečný, křepelčí vajíčko a pelmeň s lososem také. Problém, jak to udělat, aby se tyto okrasy netopily v polévce vyřešil kuchař tak, že je podložil plátky brambor. Já netušil, že jsou zcela nedovařené, takže při snaze o odkrojení došlo ke styku s mým oděvem.
> 10. 02. 2018 - Tusculum: Jelení kýta sous vide s...
Jelení kýta sous vide s kapkou šípkové omáčky, bramborovo-pohankové placky není kde omočit. Krokety nebo placky však musím pochválit, ač to není strava podle mého gusta. Obzvlášť chuť vlašských ořechů potěšila. Dort podobný medovníku v normě, jen se spoustou máslového krému na ruský způsob. Vína běžná. Vážení, jsem šokován tím, že tato restaurace, která je vysoce průměrná, okupuje místo poblíž nejlepší desítky v republice. Čím to je? Byli hosté z Tuscula třeba v Promenádě, Puppu či Alcronu???
> 10. 02. 2018 - Tusculum: Á jsou tu Vary. Kuňkající...
Á jsou tu Vary. Kuňkající číšnice z loňska zůstala, ta lepší nahrazena ještě horší, hmm. Chutné bylinkové máslo s dobrým pita chlebem, po hříchu nejlepší z celého menu. Foie gras-to je jen terinka, která okolo jater jen proběhla. Rádoby efektní mechový podklad pod terinu zřejmě slouží více hostům, ach jo, to je prasárna-již vyleželý mech s drobečky po předchozích hostech!! Ani bych se nedivil, kdyby některý z hostů chtěl mech ochutnat. Co je na talíři, to je k jídlu, že?
> 10. 02. 2018 - Bruxx: Ať si dám, co si dám,...
Ať si dám, co si dám, vždycky je to skvělé. Tentokrát na rychlý oběd před odjezdem do Varů. Báječný kohoutek i ochucený tatarák. Číšnictvo je kompletně zkušené, rychlost a profesionalita čiší z každého rohu. Kdo Bruxx ještě nezná, rychle to napravte!
> 10. 02. 2018 - Le Grill, The Grand Mark Hotel: Dobrý den. Mohu se Vás...
Dobrý den. Mohu se Vás zeptat, co Vás natolik nazlobilo na mém komentáři, že jste mu udělila červený palec? Děkuji za odpověď. Boddie.
> 10. 02. 2018 - Satuy: Mňam Brunch v Satuy nás...
Mňam Brunch v Satuy nás výslovně zklamal. Za dost peněz málo muziky. Představovali jsme si větší kino v asijském duchu. Číšnice se snažila, ale je velmi nezkušená a způsob stolování je pro ni španělská vesnice. Jídlo ani moc hodnotit nebudu, chválím dobré koktejly.
> 10. 02. 2018 - Terasa U Zlaté studně: Téměř hodinová sekera mého...
Téměř hodinová sekera mého spolustolovníka číšníky vůbec nerozhodila, jen jsem vypil více Prosecca. Báječná krmě pana Pavla Sapíka. Všechno je fajn, málokdy dávám tři jedničky... Zpráva pro Mirka7: Poprvé je na účtě za doplacené nápoje zpráva, že servis je v ceně účtu. Takže žádných dalších lehce urážlivých povinných 7% pana Motyčky se tentokrát nekonalo.
> 10. 02. 2018 - Pastař: Prima číšnice, zajímavé...
Prima číšnice, zajímavé prostory v podobě italských foccacerií. Chutný olivový olej s ciabatou, Chablis též. Tak dnes jim milé slávky nedovezli, kuchař se omluvil a nabídl escalopky se špagetami bez doplatku. To nelze odmítnout, že? Nový šéfkuchař, mladý Karel Caldr a bylo to buono! "Nepovedený" první účet bleskově nahrazen správným, no budiž.
> 10. 02. 2018 - Pohostinec Monarch: Číšník je lehce zmatený,...
Číšník je lehce zmatený, ale nakonec jsme se domluvili. Vynikající svíčková z divočáka, úžasné masíčko i omáčka. Snad jen perníkový nebo jinak řečeno knedlík podobný karlovarskému by neměl být drobivý. Frankovka nemohla takovému chodu jakkoliv konkurovat. V restauraci je občas hlučno, z polootevřené kuchyně proniká příliš mnoho vjemů z přístrojů. A to je nás v restauraci pouze 5. Je to dost nepříjemné.
> 10. 02. 2018 - Bellevue: Hebké svěží burgundské....
Hebké svěží burgundské. Křupavá kůžička pstruha, to dělá pan Šáda rád. Quinoa "mokrá", takže docela poživatelná. Zdravé potraviny jsou pro mě třeba foie gras, které jsem dostal s rizotem ochuceným šťávou z červeného zelí jako mezichod. Servis i výhled na Hradčany jedním slovem excelentní.
> 10. 02. 2018 - U Emy Destinnové: Zatím jsem pana...
Zatím jsem pana Trumpfhellera potkával s nadšením na různých festech, zde jsem byl podruhé. A prvně nemohu říci nic jiného než: Škoda promarněného času pane kuchaři! Víte, já se ani nedivím, že tu míváte často prázdno. Špatná lokalita, nezkušený číšník, průměrná kuchyně. Hezké prostředí a atraktivní název Vaši restauraci zřejmě nezachrání, je mi to opravdu líto. Pannacotta, ta jediná vyšla průměrně.
> 10. 02. 2018 - U Emy Destinnové: Číšník je zde první den a...
Číšník je zde první den a tak jej nemohu posuzovat přísně, docela hezky se naučil česky. Útulné prostředí, dobrý výběr jazzové hudby. Španělské Verdejo základní řady. Králík je suchý, jak ostatně často bývá, pancetty by muselo být více, jak se to při pečení naučila moje manželka. Smetanová omáčka je velmi dobře ochucená. Treska jedním slověm neoslnila, z hlavního chodu-steaku byly nejlepší brambory...
> 10. 02. 2018 - Nautilus hotel, Goldie: K panu Svatkovi jezdíme...
K panu Svatkovi jezdíme rádi, vždycky nás čeká příjemné prostředí a laskavý servis. Sušený dančí hřbet s omáčkou z vaječňáku byl eňo něňo, na kvalitu dezertu by prvorepublikoví básníci psali oslavné eseje. Díky, zatím nejlepší v GRF! Nesmíte minout.
> 10. 02. 2018 - Four Seasons hotel, CottoCrudo: Chod navíc je vždy...
Chod navíc je vždy příjemný, nejlépe hodnotím dezert a to po chuťové i vizuální stránce.
> 23. 01. 2018 - Aromi: Drobná rekonstrukce...
Drobná rekonstrukce interiéru, nově otevřeno v této milé italské restauraci se specializací na mořské plody. Bretaňské ústřice, bůvolí mozzarella, vitello tonnato, pasta s černým lanýžem, mořský jazyk, pečený ananas=vše skvělé chuti. Snad jen telecí mohlo být nakrájeno na plátky a ne na kostičky. Nádherné sametové Rosso di Montalcino Colleoni, profi obsluha, co víc si přát. Snad jen nižší cenu.
> 23. 01. 2018 - Hanabi: Opět na sushi, tentokrát...
Opět na sushi, tentokrát úplně nejásám, ale standard dobrý. Poprvé jsem ochutnal aburi ura maki s mořskými plody a chválím. Tempura báječná, především krab! Rád se dívám na mistry při jejich práci, ale tentokrát bylo místo pouze v zadní místnosti. Průměrné Pinot Grigio.
> 23. 01. 2018 - Yamato: :-)))
:-)))
> 21. 01. 2018 - Steakgrill: Dobrý den. Bylo to určitě...
Dobrý den. Bylo to určitě výběrem steaku. Chuck Flap je hovězí hřbet vpředu a je to chuťově něco mezi nízkým roštěncem a žebrem, prostě už hodně prorostlé maso. Příště si raději vyberte třeba filet mignon, ten je určitě libovější, ale i dražší.
> 21. 01. 2018 - U Malířů 1543: Nejhorší byl dezert s velmi...
Nejhorší byl dezert s velmi tvrdou pečenou spodní částí, která šla špatně vidličkou rozdělit. Už jsem zvažoval, že požádám o steakový nůž na tento dezert :-) Kuchyň musí přidat! Pochvalu zaslouží na GRF velice dobré víno , naopak moc nechápu, proč se k dezertu nepodává dezertní lžička a vidlička, ale polévková lžíce a klasická příborová vidlička pro hlavní chod. Na závěr jsem si nevšiml, že mi byla zaúčtována 2 malá piva, která měla být součástí GRF, ale vem to nešť.
> 21. 01. 2018 - U Malířů 1543: V očekávání jsme dorazili...
V očekávání jsme dorazili do kdysi renomované restaurace, před lety byla tuším nejdražší v Praze. Prostředí historického domu fakt pěkné, klobouk dolů. Obsluha znalá, trochu nezvyklá na účastníky festivalu, ale určitě velmi dobrá. Tataráček s majonézou nám hodně chutnal, horší už to bylo s raviolou s náplní ze pstruha. Chuťově výrazně rybovitá až nepříjemně, navíc espuma z řeřichy byla dost nakyselo. Opravdu výtečná křepelka, i quinoa se zde dala jíst, protože byla dobře ochucená sosem z výpeku.
> 21. 01. 2018 - Lokál U Bílé kuželky: V sobotu probíhala v...
V sobotu probíhala v hospodě i před ní staročeská zabíjačka. Uvnitř nacpáno k prasknutí, starala se o nás bezvadná obsluha. Jitrnice velmi dobrá, v ovaru chybělo tlusté maso, škoda. Prdelačka na úrovni, pivo jako křen, šikovný harmonikář. Posléze venku ještě prohlídka zabíjačky, popíjení pivka a grogu a nákup škvarků, jelit a jitrnic domů. Přepálené škvarky jsme doma vyhodily, jitrničku i jelítko jsme snadno snědli, neboť byly úplně jiné než v restauraci, skoro poloviční a chuťově nic moc, hmm.
> 21. 01. 2018 - Le Grill, The Grand Mark Hotel: Uvítalo nás hotelové...
Uvítalo nás hotelové prostředí s nádherným lustrem. Nezkušenost obsluhy se projevila hned na začátku, když nebyla schopná odpovědi na zasedací pořádek 6 lidí. Asi nečtou Špačka :-) Z jídla chci vyzdvihnout hovězí pupek. Velká pochvala do kuchyně, ale i pro nákupčího masa! Ostatní chody průměrné až velmi dobré. Jenže bílé víno bylo teplé, což je opět věcí obsluhy, jakož i zahnuté zuby u 2 vidliček. Servis kulhá za kvalitou kuchyně na obě nohy. Na doobjednané digestivy jsme čekali min. 20 minut..
> 21. 01. 2018 - Levitate Restaurant: Merlot ke kachně je...
Merlot ke kachně je pitelnější, ale stále nedosahuje kvalitu jídla. Mile mě překvapil tapiokový kaviár. S 3 dezerty se vlastně jedná o 9 minichodů, celé je to koncipováno jako ochutnávka. Předdezert z batátů a červené řepy mi nic neříkal, ovšem sýrový krém na sladko s maracujou a dalším exotickým ovocem, to byl majstrštyk! Bonbonky z ovoce pitaya na závěr.Celkově mohu konstatovat, že si tuto restauraci zapamatuji a Vám její návštěvu určitě doporučuji. Vymyká se klasickým asijským restauracím.
> 21. 01. 2018 - Levitate Restaurant: Příjemná restaurace ve...
Příjemná restaurace ve skle, koncept ryze asijský. 3x amuse bouche je milou pozorností, jen avizované křepelčí vajíčko bylo nahrazeno vaječnou omeletkou. Kimči bezchybné! Talířek na hlavní chod je zajímavý, ale má nestabilní dno, takže se při jídle hodně kymácí. Zajímavě naaranžovaná kreveta (úplně jinak než na obrázku v GR) s pórkovosmetanovou omáčkou mi opravdu chutnala. Předkrm je ovšem doprovázen podprůměrným vínem z Gaskoňska.
> 21. 01. 2018 - Aureole Fusion Restaurant & Lounge: Jen krátká poznámka. Pro...
Jen krátká poznámka. Pro účastníky GRF mají vyhrazená místa. Po skončení festivalového menu si chtěly dámy ještě dát skleničku a něco dobrého. Musely však opustit svá místa a sednout si jinam, ač v restauraci nebyla ani polovina míst obsazena. Dost necitlivý přístup obsluhy, že?
> 21. 01. 2018 - Passage, Wine & Dine: Bezvadný křehký a čerstvý...
Bezvadný křehký a čerstvý salát z čekanky, artyčoku a pak choy (ne bok choy, jak píšou chybně v upoutávce) doplněný nevýraznou burgundskou šunkou. Šneci nezvykle v polévce, raději je mám zapečené v pestu. Vynikající krkovička z iberského vepříka. Číšník povídavý, možná trochu víc. Ale na tu krkovici si zajděte!
> 21. 01. 2018 - Mirellie: Obsluha lehce zmatená,...
Obsluha lehce zmatená, barman nosící víno mlčky pokládá plné sklenice a zrovna tak mlčky odnáší prázdné. Promluví až při placení. Nelíbilo se mi u nich, nedoporučuji.
> 21. 01. 2018 - Mirellie: Bouillabaissa?? Jsem trochu...
Bouillabaissa?? Jsem trochu ovlivněný pojetím této polévky s rybami a mořskými plody v kdejaké zapadlé vesničce ve Francii či Itálii. Pamatuji se na nejlepší polévku v Benátkách. Servírovaná byla tak, že na všechny strany z ní trčely mořské plody včetně lastur, langustýnka, krevety, kousek kraba, klepeto z humra, části ryb, mušle. Vypadalo to úžasně a ještě lépe to chutnalo. V Mirellii byla polévka již s nakrájenými kousky mořských produktů, což už nemá ten efekt. Navíc chuťově v zásadě o ničem.
> 21. 01. 2018 - Dvůr Hoffmeister: Na uvítanou amuse...
Na uvítanou amuse bouche=toustík se škvarkovým sádlem a okurčičkou. Polévka z cizrny se zajímavě naaranžovanou kroketkou z kuřecího masa. Pstruh trochu rybovité chuti, cassoulet velmi dobrý, číšník jako vždy perfektní.
> 21. 01. 2018 - Cafe de Paris: Chardonnay z oblasti...
Chardonnay z oblasti Languedoc je ze základní řady, ale na GRF nemohu chtít pít víno excelentní, restaurace to nemůže dotovat. Kuchyně má potenciál, poloha vedle Lennonovy zdi, historická budova je moc hezká, číšník excelentní. Doporučuji Vám návštěvu.
> 21. 01. 2018 - Cafe de Paris: Věnoval se mi velice...
Věnoval se mi velice příjemný číšník. Slávky v kokosovém mléce byly skvělé, ale dost maličké. Problémem je, kam odkládat prázdné lastury. Miska na umytí rukou nechybí, ale mistička na lastury ano. Bažantí prsa s amarantovým rizotem: Bažant je dost suché maso, ač se slaninovou pěnou. Volil bych jinou přílohu, tedy takovou, která se dá doplnit šťávou. Obdivuji šéfkuchaře, že se pustil do amarantového rizota. Správně ho uvařit není totiž až tak snadné. Slupka je extrémně tvrdá, jádro měkké.
> 20. 01. 2018 - Kolkovna Olympia: Já vím, že komentář nepatří...
Já vím, že komentář nepatří k Vám, ale do Vaší sesterské restaurace Kolkovna Savarin, ale jelikož nejsou v GRF, musím se vyplakat alespoň u Vás, promiňte. Na Štědrý den na oběd jdeme na smaženého kapra s brambosalátem. To, co číšník z kuchyně přinesl byl děs. Jakási beztvará koule z kapřího masa to byla. Kuchař neumí kapra filetovat ani nařezat na podkovu, strašné!! Chuťové příšerné, ve friťáku se obrovský kus masa jenom uvařil. Bramborový salát nakyslý. Moravský vrabec vrácen, očernalé maso...
> 20. 01. 2018 - Katr: Nový podnik, zastavil jsem...
Nový podnik, zastavil jsem se párkrát na jedno pivo. Stojí zde 48, vedle v Kolkovně už 64... Poprvé jsme zde jedli až tento týden a bohužel. Drahý biftek tuhý až běda, sakryš, kde kupujete maso?
> 20. 01. 2018 - Kantýna: Nevím, zda lze vůbec nazvat...
Nevím, zda lze vůbec nazvat restaurací... Polovina hostů stojí jako v bufetu, ostatní mohou sedět. Prostory nejsou moc efektní, je to hala bez duše. Pečené maso s křenovou majonézou mi naservírovali na tácu vystlaném papírem. Je pravdou, že se papír k mému údivu za celou dobu neprotrhl, ani jsem jej neprořízl. Přikládám foto. Pivo překvapivě vynikající.
> 20. 01. 2018 - Buddha-Bar: Se společností jsme...
Se společností jsme objednali degustační 5-chodové menu. Chválím kuchaře, bylo to na 1 až 2. Vyzdvihuji krevety na červeném kari i dezert. Seděli jsme uprostřed velké místnosti, která není tak tmavá. Pompézní socha Buddhy, přemýšlím, jak ji sem vůbec dostali.
> 20. 01. 2018 - Mincovna: Jídlo je docela dobré, ale...
Jídlo je docela dobré, ale řízek za 350? No chápu, jsme na Staroměstském náměstí. Pivo výtečné, obzvlášť když je na čepu Jirka Záveský. Atmosféra v restauraci mizerná, ve výčepu je fajn. Obsluha na place pokulhává.
> 20. 01. 2018 - Kulaťák: A zase podobný obrázek....
A zase podobný obrázek. Pivo dobré, čepuje zde Martin Rauš, finalista soutěže Mistr Bartender za rok 2016. Je nás 7, máme pivní tour přes 9 hospod.. Objednáváme si 2 předkrmy, tedy hovězí svíčkové plátky s parmazánem a kapary a také 2 celá kolena. Číšnice přináší pečená kolena a 10 minut poté oba předkrmy. No nezabili byste jí? Uštíplý půllitr je už jenom smutná třešnička na dortu. Koleno skvělé.
> 20. 01. 2018 - Suterén: Příjemná návštěva mého...
Příjemná návštěva mého oblíbeného podniku. Prima číšník, moc hezké prostředí s akvárkem. Poprvé se setkávám s biftekem Madagaskar (svíčková, cibule, smetana, zelený pepř), bezva krevety a úžasná morková kost. Tady lituji, že jsem si nepořídil fotečku. On by to Mirek7 nějak přežil :-))
> 20. 01. 2018 - Malostranská beseda: K vynikajícímu pivu ve...
K vynikajícímu pivu ve sklepní restauraci, kde za pípou stojí mistr Scotta, se přidává vynikající servírka Janička. Na její práci by se měli chodit povinně dívat elévové číšnického řemesla. Spolu s dobrým kolenem je to dobrý důvod, proč navštěvovat tuto pivnici častěji.
> 20. 01. 2018 - Malostranská beseda: To sedí.
To sedí.
> 20. 01. 2018 - Malostranská beseda: Koleno je nejlepší Na...
Koleno je nejlepší Na Hradčanské. Pivo v MB je o parník před Tygrem, kde ještě nepokročili do 21. století a nevědí, že se půllitry myjou také houbičkou. Kvalita piva tam neustále klesá, štamgasti remcají.
> 20. 01. 2018 - André, vinařský penzion: Nemají salát ani bezmasé...
Nemají salát ani bezmasé jídlo, ale rádi udělají. Jelení hřbet, foie gras i ledový salát se sýrem=chutná jídla. Restaurace trochu obyčejná, obsluha v normě. Nejslabším článkem mozaiky je příchod do restaurace. Město Velké Pavlovice zřejmě nemá dostatek financí na to, aby osvětlilo příjezdovou komunikaci k hotelu. Posledních 30 metrů si zřejmě hotel André zaplatil z vlastních zdrojů, ovšem předcházejících cca 70 metrů od řeky procházíte tmou.
> 20. 01. 2018 - Na Pekárně: Jak jsem byl před rokem...
Jak jsem byl před rokem velmi nespokojen, tak letos nadšen z menu i ostatního. Topinamburový krém, špenát s vejcem, vepřová paštika i jelení svíčková, vše chutné. K tomu Rulandské od Bílků. Velice příjemná číšnice mi dokonce zapůjčila deštník, který jsem za půl dne vrátil. Děkuji.
> 20. 01. 2018 - Lokál U Bílé kuželky: V Kuželce mají pivo jako...
V Kuželce mají pivo jako křen, prostory nádherné, obsluha je hbitá, jídlo většinou velmi dobré.
> 20. 01. 2018 - Nautilus hotel, Goldie: Pokračoval David Šašek s...
Pokračoval David Šašek s treskou ve vakuu s černým kořenem a cibulovým velouté. Dalším chodem pokračoval opět Martin Svatek: prsíčko, stehýnko a žaludek z husy. Na něj navázal Roman Paulus, který připravil srnčí hřbet se srnčí klobásou, černým ořechem, polentou, kaštanovým pyré s uzeným morkem. Na závěr sladká tečka v podobě zmrzliny s oříškovou pěnou od Jana Horkého(viz foto2). I párování s víny dopadlo tentokrát dobře. V Nautilu se mi líbí, skvostný design celého hotelu je ukázkový.
> 20. 01. 2018 - Nautilus hotel, Goldie: Ještě se vracím do minulého...
Ještě se vracím do minulého roku, kdy jsem navštívil Kuchařské dostaveníčko v hotelu Nautilus v Táboře. Martin Svatek opět pozval 4 svoje renomované kolegy, aby každý vytvořil jeden chod vhodný do menu. Tentokrát jsme byli velice spokojeni jak s úrovní pokrmů, tak i s neformální přátelskou atmosférou celé akce. Začínalo se trojitým amuse bouche od p.Svatka (viz foto1), následovala terina z foie gras se zelím na 3 způsoby od Marka Šády.
> 20. 01. 2018 - Nautilus hotel, Goldie: S nevyřešeným parkováním s...
S nevyřešeným parkováním s Vámi musím souhlasit. Tak renomovaný hotel by měl umět parkování hostů zajistit. Parkování na náměstí je pro veřejnost, hotel nabízí parkování v krytém parkovišti vzdáleném cca 500 metrů. V jiných hotelech v Česku odevzdáte na recepci klíč a oni zajistí převoz Vašeho vozu na parkoviště. Tato služba zde chybí.
> 06. 01. 2018 - U Paluků: Vidím, že jste jim šanci...
Vidím, že jste jim šanci nedal. Škoda, zajímal mě další průběh.
> 06. 01. 2018 - Na Čechách: Kočička je náhodou moc...
Kočička je náhodou moc hezká, jen by si pán příště na focení vzít na sebe kontrastnější barvu, třeba bílou košili :-)))
> 06. 01. 2018 - Chateau St. Havel: Dobrý den! Přiznám se Vám,...
Dobrý den! Přiznám se Vám, že nevím, co si představit pod pojmem "smažené v obalu", ale asi máte na mysli klasický trojobal. Zde v restauraci také používají tkzv. sous vide, což je v zásadě pomalu vařené v obalu (igelitu), což mi zde vůbec nechutnalo. Děkuji za případné vysvětlení. Děkuji Boddie