Profil uživatele
avatar

vsmejkal

Connoisseur

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
13
3
Počet komentářů 71
Ohodnocené restaurace 16
Účast na gastroakcích 1

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2018: 16

Moje komentáře

> 15. 09. 2018 - Victory hotel, Signature: Při první návštěvě asi přes...
Při první návštěvě asi přes rokem a něco jsem byl bezbřeze nadšený. Nyní velké zklamání, o to větší, že jsem ji vybral pro rodinnou oslavu značného významu. Viz komentář výše.
> 15. 09. 2018 - Victory hotel, Signature: Při druhé návštěvě došlo k...
Při druhé návštěvě došlo k negativnímu posunu v provedení jídel. Telecí mozeček extrémně kyselý, španělský ptáček nemající s ptáčkem nic společného. Obsluha "kope" za restauraci, nikoliv za hosta, takže vysvětluje, že tyto podivnosti jsou vlastně v pořádku (že prý mozeček je vždy kyselý!!!). Ostatní vyzkoušená jídla průměrná. A opět tradiční nešvar dnešních českých restaurací - stoly bez ubrusů. Další návštěvu budu velmi zvažovat.
> 04. 09. 2018 - Da Emanuel: Po řadě let opět zde....
Po řadě let opět zde. Interiér stále stejný, toalety poněkud omšelejší. Chválím za ubrusy, dnes tak vzácné. Obsluha milá až asertivní, má naprostý přehled o jídlech. Zajímavá nabídka postavená hlavně na čerstvých rybách, řada jídel s lanýži. Tatarák z tuňáka s avokádem naprosto neochucený, ostatní jídla dobrá. Ale zase taková bomba, aby to ospravedlňovalo neskutečně vysoké ceny (večeře ve 2 bez vína 3 300 Kč!), to není. Poměr cena/výkon je asi nejhorší, jaký jsem v posledních letech zažil.
> 30. 08. 2018 - Hilton Prague Old Town hotel, Zinc: Tmavý, poměrně ponurý...
Tmavý, poměrně ponurý prostor tam byl v ještě extrémnější podobě, když se restaurace ještě jmenovala MAZE a byl to totální michelinovský úlet, dát * podniku, který Ramsay právě zavřel.
> 30. 08. 2018 - Hilton Prague Old Town hotel, Zinc: Menu je nápaditě...
Menu je nápaditě koncipované, jídla jsou složena zajímavě. Provedení ale někde není tím, co se očekává. Asijská jídla jsou hodně evropská a postrádají typické koření (polévka Marinara je ve skut. italská rajčatová s mořskými plody). Jídla jsou přes nevyhraněný styl chutná a designová. Prostředí je pochmurné, jako bylo dříve MAZE a při nedostatku dalších hostů to vypadá jak v krematoriu. Absence ubrusů je odpornou vlastností většiny českých restaurací, ale v hotelu to působí obzvlášť nepříjemně.
> 17. 08. 2018 - Nautilus hotel, Goldie: Skvělá jídla s vynikající...
Skvělá jídla s vynikající chutí a mimořádným designem. Už se z toho stala pro mne rituální záležitost při každé návštěvě Tábora. Ani letos při 38 stupních vedra Goldie nezklamala. Viz foto v příloze. Také obsluha je stále stejně milá a šikovná.
> 17. 08. 2018 - Unico Osteria: Nápaditá, velice chutná...
Nápaditá, velice chutná jídla z evidentně velmi čerstvých surovin. Milá a ochotná obsluha. Rozumné ceny vín. Umístění je sice trochu "z ruky", ale stojí za to si sem udělat výlet - pro milovníky vín určitě taxíkem, protože by nemuselo zůstat u jedné skleničky či lahve.
> 14. 08. 2018 - Nejen Bistro: Po několika návštěvách, kdy...
Po několika návštěvách, kdy jsem ocenil skvělé jídlo, před týdnem totální výdrb. V 16:30 nám bylo vysvětleno, že vlastně kromě polévky a salátu nic nedostaneme, protože mají přestávku v kuchyni a gril se teprve rozpaluje. Na námitku, že podle webu i nápisu na dveřích je otevřeno od 11do 23 a o žádné přestávce se tam nepíše, velmi arogantní slečna, tvářící se, jako že jí to tam patří (?), vysvětlila, že oni o žádné přestávce informovat nemusí. Fajn. Ale já a moji známí tam už chodit nemusíme.
> 03. 08. 2018 - Skalní Mlýn: Nic pro fanatické turisty,...
Nic pro fanatické turisty, ale hodně pro znalce. Neuvěřitelná nabídka zajímavých jídel podávaných ve vysoké kvalitě v příjemném prostředí butikového hotelu. V dané lokalitě působí tato špičková gastronomická úroveň až neuvěřitelně. Jídelní lístek je krásně zpracován včetně vysoce profesionálního vinného párování. Slabým místem je vinný lístek – nikoliv co do výběru, ale absurdně přemrštěnými cenami. Obsluhují krásná milá děvčata. Nenechte si ujít.
> 03. 08. 2018 - V Zátiší: Souhrnně po několika...
Souhrnně po několika návštěvách: 1. skvělá jídla s mimořádnými chuťovými kombinacemi, aniž by musel host konzumovat „podivné bobky ingrediencí“, dnes tak moderní v pražských, zejména michelinských restauracích; 2. neuvěřitelně milá a ochotná obsluha, 3. rozumně koncipovaný vinný lístek s neurážlivými cenami. Zátiší se mnoho let pohybuje zaslouženě na špičce pražské gastronomické scény.
> 14. 07. 2018 - Bílý mlýn: Stranou od centra Liberce...
Stranou od centra Liberce je tato oáza dobrého jídla. Škoda, že na webu není menu, abych bez písemných poznámek mohl poreferovat o celé nabídce, která rozhodně nevypadá jako ve většině českých restaurací. Chuť vzbuzují všechny položky, a ještě více čerstvé ryby, na které jsem se soustředil. Výborné jídlo, skvělá obsluha, vkusný interiér. Jen nabídka jediného točeného piva v podobě Staropramenu mne zklamala. Tak uvidím příště.
> 14. 07. 2018 - Kampa Park: Skvělá jídla, jejichž...
Skvělá jídla, jejichž provedení odpovídá popisu v menu. Proč to jde, nepsat jen suroviny, jak teď frčí v michelinských podnicích? Čerstvé ryby, dokřupava měkká chobotnice. Vína s poměrně vysokou marží, což ale platí pro většinu ČR. Nabídka není na podnik této kategorie příliš rozsáhlá, ale lze si dobře vybrat styl a původ vína, také díky zpracování na tabletu. Stejně jako v Hergetově cihelně i zde neuvěřitelně milý a ochotný číšník. K tomu romantický pohled na Karlův most a Vltavu – co víc?
> 14. 07. 2018 - Kampa Park: Absolutně nesouhlasím. Byla...
Absolutně nesouhlasím. Byla jsme česky mluvící zcela jednoznačně a strávili jsme se skvělou obsluhou poetické odpoledne.
> 14. 07. 2018 - La Degustation Bohême Bourgeoise: Ceny se zvýšily, ale to by...
Ceny se zvýšily, ale to by nevadilo, kdyby odpovídala kvalita, jak si pamatujeme. Opak je pravdou. Jídla zvláštní – asi se to Michelin. inspektorům líbí, když ocenili i podobně komponované menu ve Field. Netuším, co je špatného na tom, když se místo surovin napíše název jídla. Nejstrašnější „párování“ vína, jaké jsme kdy zažili. Nesmyslné kombinace pochybených vzorků podávaných převážně v nevyhovující teplotě. Chování personálu velmi nesrdečné, až povýšené. Studená voda na WC stále.
> 30. 06. 2018 - La Veranda: Podnik vykazující...
Podnik vykazující neuvěřitelně stálou kvalitu co do jídla i obsluhy. Thajská polévka s krevetami, která není momentálně uvedena na jídelním lístku, je návyková. Skvělé ryby. Zajímavá nabídka dne "na tabuli". Prostě v dané lokalitě naprostá oáza pohody.
> 18. 05. 2018 - Florián: Druhá návštěva - jiná směna...
Druhá návštěva - jiná směna - stejná jídla: také dobré, ale o trochu slabší. Méně komunikativní obsluha i kuchaři. Některé detaily jídel ne tak dotáhnuté, jako u první směny: teplota, ingredience, výběr masa a jeho krájení. Pořád vcelku dobré, ale první směna je lepší!
> 12. 05. 2018 - Florián: Za velmi nenápadným vchodem...
Za velmi nenápadným vchodem se skrývá řada místností v poněkud historickém duchu typu "středověká pivnice". Nedejte se odradit. Skvělé jídlo a velice milou obsluhu je možné Jílovému jen závidět. Nápadité menu (brzlík, morek, pomalu pečené jehně, uzený úhoř, grilované batáty, vlastní stařené hovězí...), tak odlišné od nevábné uniformity českých restaurací, a chuťově i objemově dokonalé porce činí z návštěvy mimořádný zážitek. Neváhejte!
> 31. 01. 2018 - Hergetova cihelna: Skvělý zážitek po všech...
Skvělý zážitek po všech stránkách. Nabídka předkrmů úžasná, z jídel si vybere každý, ostatní také na úrovni (české sýry v kvalitě francouzských). Provedení jídel po stránce chuti i designu famózní. Jen bych někdy více okořenil. Nabídka vín slušná, ale protože sommeliérka není přes den k dispozici, musí si host poradit spíše sám. Může ovšem přímo do vinotéky. Obsluha (Mirek) bezchybná, milá, ochotná - vzor pro všechny. V kombinaci s neotřelým výhledem na Karlův most takřka neopakovatelný zážitek.

Moje gastrofotky

Fotky z restaurací

Fotky z komentářů