Profil uživatele
avatar

Petr R.

Gourmet

Není většího zla než nespokojenost s tím, co máme. (Lao-c´)

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
4
0
Počet komentářů 23
Ohodnocené restaurace 16
Účast na gastroakcích 0

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2017: 16

Odkud jsem: ze severu Čech

Co dělám: vcelku hodně běžné věci, až na pár výjimek

Co nedělám: nejezdím rychle autem

Kam chodím: do divadel, na koncerty, do restaurací, do hospody, k přátelům

Kam nechodím: na fotbal

Co miluji: mou rodinu

Co nesnáším: povrchnost

Na co mám slabost: na dobrou hudbu, dobré jídlo a pití

Poslední úlovek: nerybařím, takže nic

Co bych si dal/a k poslední večeři: segedínský guláš mé tchýně

Proč se vám budu líbit: to nemám nejmenší tušení

Moje nejoblíbenější

Restaurace: CODA Restaurant na Malé Straně

Kuchař: David Šašek

Pokrm: nemám jen jeden ten nej

Nápoj: víno

Gastrokniha: žádnou jsem nečetl

Gastropořad: nesleduji

Gastrofilm: asi jem žádný neviděl

Moje oblíbené z Maurerova výběru GRAND RESTAURANT

Moje komentáře

> 21. 11. 2017 - Bulldog steakhouse: Vyrážíme na večeři s...
Vyrážíme na večeři s manželkou a dcerou. Je středa (15.11.2017) a kdybychom neměli rezervaci, tak bychom si nesedli. Interiér odpovídá zaměření podniku, obsluha je přátelská a usměvavá. Po velmi chutných předkrmech jsme v podstatě najezení, ale přišli jsme přeci na steak, tak to nevzdáme. Moje roštěná i manželky steak ze svíčkové jsou měkoučké, šťavnaté a lahodné. Brambory v různých úpravách jako přílohy výborné. K tomu výborně ošetřené Plzeňské, ale i vinný lístek je zajímavý. Skvělý večer.
> 18. 11. 2017 - Širák hotel: Slepičí vývar s noky je...
Slepičí vývar s noky je chuťově dobrý, jen to nedovařené maso z polévky budu tahat ze zubů ještě dlouho po obědě. Smažené kuřecí kousky s chilli a bramborovou plackou (tj. kuřecí nugety v těstíčku s tatarskou omáčkou dochucenou česnekem a chilli a velikým bramborákem) jsou chuťově průměrné. Maso je v pořádku, bramborák nevýrazný, bez chuti. Nechci nikomu ubližovat, ale tady doopravdy není co chválit a tomu prázdnému podniku se nedivím.
> 18. 11. 2017 - Širák hotel: Kde je v hotelu restaurace...
Kde je v hotelu restaurace poznáte po čichu, bohužel. „Vůně“ fritovacího oleje pak zůstává v šatech i několik hodin po návštěvě. V interiéru jako by se zastavil čas, bohužel také ne v tom dobrém slova smyslu. Po příchodu na oběd je u mě obsluha coby dup; jak by ne když jsem tu sám (a to se po celou dobu mého oběda nezmění). Citron nasazený na sklence k minerálce mě při prvním pokusu o napití cinkne do nosu a stopka sklenice se mi lepí na prsty. Ach jo.
> 15. 11. 2017 - U Kozičky: Po pár dnech od večeře se...
Po pár dnech od večeře se vracím na rychlý oběd s kolegou; dáváme si obědové menu (9. 11. 2017). Žampionový krém je chuťově překvapující, oba si ho pochvalujeme. Konfitovaná krkovice se šťouchaným bramborem a salátkem je také výborná. Na obědové menu oba chody nadprůměr. Mám tuhle restauraci rád.
> 06. 11. 2017 - U Kozičky: Paštika s brusinkami,...
Paštika s brusinkami, kousky kachny a mandlemi je sušší, než by mohla být, a tudíž se s ní špatně „pracuje“ (drobí se, špatně se natírá). Zato vepřová panenka v uzeném boku s omáčkou z ruské hořčice s fazolkami a k tomu vařený brambor jsou vynikající. Maso na první pohled při řezu vypadá, že asi není hotové, je to ale jen zdání; je šťavnaté a krásně měkké. Nevím, jakou technologií bylo připraveno, každopádně si zaslouží palec nahoru.
> 06. 11. 2017 - U Kozičky: Tuhle pivnici-restauraci...
Tuhle pivnici-restauraci mám rád, dlouho jsem tu nebyl, tak jsme se rozhodli zajít na večeři s přáteli. Interiér na mě vždy působí útulným až domácím dojmem, všude je nádherně čisto. U Kozičky není přímo podnik na romantickou večeři při svíčkách, posezení s příteli se zde ale obvykle vydaří. Obsluha je tento večer velmi mladá, a přesto je všude, kde má být a svou práci zjevně zvládá.
> 18. 10. 2017 - Pagana: Díky za tip. Zašel jsem na...
Díky za tip. Zašel jsem na oběd a skutečně jeden z nejlepších gastro zážitků v letošním roce. Ve všech směrech.
> 18. 10. 2017 - Pagana: Když Boddie pěje na tuto...
Když Boddie pěje na tuto restauraci chválu, řekl jsem si, že zaskočím při pracovní návštěvě Prahy na oběd. Polévka z pečených rajčat neměla chybu. Servírovaná byla skutečně horká, jak to má u polévky být. Jako hlavní chod jsem si z nabídky dne vybral platýse s grilovanou zeleninou a máslovým přelivem. Jedna z nejlepších ryb, jakou jsem kdy jedl. K tomu všemu přičtěme útulné prostředí a obsluhu, která se asi neumí neusmívat. Co bychom chtěli více? Škoda jen, že jsem už neměl čas na dezert a kávu.
> 28. 09. 2017 - Café Imperial: Na oběd „k Pohlreichovi“...
Na oběd „k Pohlreichovi“ jsem se moc těšil. Interiér je skutečně nádherný, obsluha profesionální. Má se co otáčet, během oběda je tu téměř plno. Lososový krém s máslovými krutony z obědového menu je výborný. Telecí na houbách s dušenou rýží (také z obědového menu) bohužel žádní sláva není; nečekal jsem u obědového jídla žádnou explozi chutí, ale úroveň průměrné školní jídelny také ne. Už chápu, proč slavná restaurace dlouhodobě ani nenakukuje do vyšších pater GR žebříčku.
> 18. 09. 2017 - Cukrovar Lovosice: Flank steak (je servírován...
Flank steak (je servírován nakrájený na proužky) s dýňovým pyré je skvělý, jen by mohlo být celé jídlo podáváno teplejší (chuťově je skutečně výborné, a právě proto je škoda, že je servírováno v podstatě vlažné). Přemýšlím, zda za je to chyba kuchyně nebo obsluhy. Celkový dojem mám určitě kladný. Pokud by se podařilo odstranit těch pár „škrábanců“, tak bych známkoval vysoko.
> 18. 09. 2017 - Cukrovar Lovosice: Pozdní oběd 13. 9. při...
Pozdní oběd 13. 9. při cestě po D8. Přijíždím cca ve 13:30 a volný je jediný stůl; i to o lecčem svědčí. Rustikální interiér působí takovým přátelským dojmem, jsem tu poprvé a hned se tu cítím dobře, to se mi nestává často. Polévku mi velmi příjemná obsluha přináší jinou, než jsem si objednal. Nu, nikdo nejsme dokonalí. Dnes z toho nestřílím a naštěstí je místo vývaru donesený karotkovo-celerový krém výborný.
> 15. 09. 2017 - La Finestra: Rozumím, děkuji za odpověď,...
Rozumím, děkuji za odpověď, zase jsem se naučil další pojem.
> 15. 09. 2017 - La Finestra: Mohu se Vás zeptat co to...
Mohu se Vás zeptat co to znamená "jehněčí do mrtva"? Je to obecné označení nepoživatelného jídla nebo nějaký konkrétní průšvih v kuchyni?
> 14. 09. 2017 - Steakgrill: Po lehkém zklamání z jedné...
Po lehkém zklamání z jedné pražské restaurace z TOP 100 se s rodinou při cestě domů zastavujeme ve Steakgrillu na celkem pozdní večeři. Celý den jako by se rozjasnil. Opět dostáváme na stůl vynikající jídlo (krůtí prso sous-vide s jablečnou omáčkou s bramborovou kaší s lanýžovým olejem, tagliatelle funghi s krůtí prsem také sous-vide) donesené milou obsluhou. Dáváme si i moučník. Pokračujeme v cestě zcela spokojeni s méně než poloviční útratou než v nepoměrně slavnějším pražském podniku.
> 11. 09. 2017 - Miyabi: Večeře s manželkou....
Večeře s manželkou. Obsluhuje nás sympatická usměvavá dívka a mladík s takovým zvláštním chováním. Možná se takto chovají skuteční japonští číšníci, netuším. Má polévka je velmi chutná, manželce místo předkrmu (losos 100 g) přinášejí hlavní chod podobného názvu (také losos, ale za více než dvojnásobnou cenu, než objednaný předkrm). Následný suši set je ovšem skutečně exkluzivní, asi nejlepší suši, jaké jsem kdy jedl. Celkový dojem mám hodně rozporuplný; nevím, jestli návštěvu zde zopakuji.
> 09. 09. 2017 - Monopol pivovar: Rychlý oběd s kolegou....
Rychlý oběd s kolegou. Protože máme skutečně málo času, vybíráme hotovku hovězí guláš s houskovým knedlíkem. Jídlo máme na stole během chvilky. Guláš je dobrý, sice nijak výjimečný, ale dobrý (za 109 Kč). Každý si dáváme také jedno z místních piv, můj světlý ležák 12° je skvělý. Obsluha je dost rozběhaná, inu je tu na oběd hodně lidí. Interiér je nádherný, takto nějak si představuji provorepublikový lokál. Budu se sem muset zase vydat na večeři.
> 06. 09. 2017 - Grand Cru: Rodinný oběd v žebříčkově...
Rodinný oběd v žebříčkově vysoko postavené restauraci. Interiér je vždy otázkou osobního vkusu, nám se zde líbí. Obsluha je příjemná a přátelská (úsměv číšníka dokáže skutečné zázraky). Dáváme si každý z nás jiný předkrm a všichni si pochutnáváme. Já jako hlavní chod volím specialitu Jana Punčocháře, tedy holuba z Anjou a musím uznat, že je to skutečná delikatesa. Škoda že čokoládový dezert obsahuje i lískové ořechy, třebaže jsme na alergii jednoho z nás na tuto potravinu obsluhu upozornili.
> 01. 09. 2017 - Větruše: Restaurace v Top 100...
Restaurace v Top 100 „kousek“ od nás, to zní lákavě. Interiér příjemný, obsluha taktéž. Krémová paštika z husích jatýrek i zauzený kachní pršut moc dobré, stejně tak prso z perličky balené v parmské šunce se šalvějí. Hovězí víděňská roštěná skvělá (a obří). Dáváme si ještě moučník a přichází šmouha na kráse. Podávat sachr dort se šlehanou smetanou na teplém talíři není skutečně dobrý nápad. Šlehačka ztratí tvar už cestou z kuchyně. Vše zachraňuje výborná káva. Celkový dojem: byl to hezký večer.
> 28. 08. 2017 - Steakgrill: K obědu při cestě z Prahy...
K obědu při cestě z Prahy po D8 hovězí vývar tak, jak ho mám rád, a pak filírované kachní prso sous-vide s gratinovanými bramborami a krémovým špenátem, za které by se nemusela stydět žádná z Top restaurací. Navíc v objemu, který jsem tak tak snědl. Obsluha by se mohla čas od času usmát, nicméně vzhledem k počtu hostů je na place zjevně vše dobře zorganizované, protože se na jídlo čeká skutečně jen velmi krátce. Tady se určitě zastavím častěji.
> 28. 08. 2017 - Steakgrill: Určitě je potřeba při...
Určitě je potřeba při hodnocení rozlišovat mezi restauracemi z Top 50, ve kterých člověk očekává gastronomický zážitek, za který je ale potřeba zaplatit řádově tisíce na osobu a restauracemi, kam si zaskočíme během pracovního dne na oběd (doufáme, že chutný) a platíme řádově ve stokorunách. Steakgrill patří určitě do té druhé kategorie a v ní je u mě osobně hodně vysoko. Sice je zde cena oběda lehce vyšší (polévka, hlavní chod a pití za cca 300 Kč), ale obdržený obsah talíře to úplně vynahradí.
> 23. 08. 2017 - Aria Hotel, CODA Restaurant: Restaurant CODA jsme...
Restaurant CODA jsme navštívili už před nějakým časem (v období velikonoc), takže jsme neseděli na té úžasné terase, ale v interiéru, který je rovněž velmi elegantní a vkusný. Obsluha byla pozorná, všímavá a příjemná. Degustační menu úchvatné. Sice bez vinného doprovodu (nevýhoda nás mimopražských, že jsme obvykle vozem), ale i tak úchvatné. Navštívili jsme letos zatím tři podniky z Top 10 a kdybych musel jeden z nich vybrat jako vítěze, tak by to byla CODA (těsně před Alcronem).
> 20. 08. 2017 - Radisson Blu Alcron hotel, Alcron: Pro oslavu ve dvou jsme...
Pro oslavu ve dvou jsme zvolili Alcron, ikonu české gastronomie. Noblesní prostředí, zcela perfektní obsluha a pak to hlavní, tedy jídlo. Jednotlivé chody představují bez nadsázky umělecká díla, a to jak pro oči, tak pro jazyk. Skvěle párovaná vína, která navíc sama o sobě jsou vynikající. Večeře v Alcronu je skutečně zážitek. Nedivím se hvězdě od průvodce Michelin, ani dlouhodobému pobytu v Top 10 v GR. Samozřejmě, že to vše něco stojí, ale nelituji ani jedné zde utracené koruny.
> 16. 08. 2017 - V Ruthardce: Když jsme mířili na oběd do...
Když jsme mířili na oběd do Ruthardky, tak jsem měl trochu obavy z toho, že restaurace leží v úplném pupku historické Kutné Hory, a tak má turistickou klientelu zajištěnou bez ohledu na kvalitu. Mé obavy se naštěstí nenaplnily. Prostředí příjemné, obsluha snaživá, i když asi bez větších zkušeností (donesena jiná než objednaná limonáda, mléko ke kávě podávané studené). Jídlo sice není žádný nezapomenutelný gurmánský zážitek, ale nezklame vás. Při návštěvě Kutné Hory doporučuji.
> 12. 08. 2017 - Dačický: Dačický je v podstatě...
Dačický je v podstatě pivnice. Sezení na dřevěných lavicích, neprostřené stoly, ale jelikož láká na staročeskou kuchyni, tak tento interiér nezklame. Nečekali jsme žádnou "hoch küche", nicméně zde "krmě pro turistu nabízená" je výborná. Zvěřinová paštika s brusinkami, hovězí líčka v šípkové omáčce, kachní prsa v portském víně a kuřecí sřezky na uherský způsob neměly chybu. Kančí gulíš s perníkovými knedlíky byl možná zbytečně moc ostrý, ale tuto restauraci při návštěvě Kutné Hory určitě nemiňte.
> 11. 08. 2017 - Barbora: Restaurace má mj. vchod...
Restaurace má mj. vchod přes terasu z parku u chrámu sv. Barbory, který obsluha zjevně zavírá nedlouho po zavírací době chrámu. Když jsme krátce po osmnácté hodině k tomuto vchodu dorazili s úmyslem v Barboře povečeřet, servíka nám "těsně před nosem" vchod zamkla. Na můj dotaz, zda už doopravdy úplně zavírají, odpověděla bez rozmyslu "ano" a odešla. Mohli jsme sice obejít blok a vstoupit jinudy, ale asi nepřekvapí, že jsme do neudělali. Navečeřeli jsme se jinde.
> 09. 08. 2017 - Bellevue: Restauraci Bellevue jsme si...
Restauraci Bellevue jsme si vybrali pro slavnostní oběd na narozeniny mé manželky. Prostředí je skutečně nádherné, obsluze nelze nic vytknout a co se jídla týče, to je kapitola sama pro sebe. Kdo hledá skěvlou a přitom "trochu jinou" kuchyni, je tady na správném místě. Netradiční suroviny, netradiční zpracování, netradiční kombinace a vše úžasně chutná. Jen do průměrné ceny uváděné v GR jsme se ani náhodou nevešli (s proseccem na přípitek, dále bez alkoholu), což ale nebude vinou restaurace.

Moje gastrofotky

Fotky z restaurací