Adria hotel, Triton restaurant

  • 1.5 Jídlo
  • 1.6 Obsluha
  • 1.4 Interiér
  • 970 Kč Cena

Pro hlasování je nutné se Přihlásit

Adria hotel, Triton restaurant - interiér

Václavské náměstí 26, Praha 1, Nové Město

Kuchyně: česká, česká moderní, mezinárodní

Vlastnosti: bezbariérová, farmářské produkty, parking, salónek, živá hudba

Otevřeno: Út-So 17–23 hod otevřeno/Po-Ne zavřeno

+420 221 081 218

Krápníková jeskyně v secesním interiéru uprostřed Prahy. Jemně nasvícená. Vstup do jiného světa plného tajemství. Pro zajímavost – kdysi tady v divadelním sále hráli Vlasta Burian a Voskovec s Werichem. Tradice špičkové gastronomie.

Horák Tomáš
Horák Tomáš

Triton Restaurant v suterénu hotelu Adria na Václavském náměstí byl již v roce 1912 budován jako umělecký gastronomický klub, mj. Voskovce s Werichem a Vlasty Buriana.

A propojení gastronomie a umění v něm přetrvává i po více než sto letech své existence.

Tomáš Horák pochází z malířské rodiny: když nevaří, tak maluje. Nejvíce se vyžívá v malířském stylu Opt-Art: jeho typickými prvky jsou geometrické obrazce umožňující dosáhnout optické iluze pohybu. Jeho principy jsou využívány v módě, šperkařství či interiérovém designu, v oblasti gastronomie je Tomáš jeho průkopníkem.

Gastronomickou inspiraci měl Tomáš příležitost čerpat při svém mnohaletém pracovním působení v zahraničí: například v pětihvězdičkových hotelech v Německu, Rakousku, Francii a Lucembursku (LebenbergKitzbühel, Grand Tirolia Hotel, Victor’s Residenz Hotel (3 michelinské hvězdy), Kempinski (1 michelinská hvězda) a Marriott. Absolvoval stáže v michelinských restauracích Ikarus Hangar7 v Salzburgu se dvěma hvězdami a La vie v Osnabrück se třemi hvězdami, rovněž v kuchařském institutu Paula Bocuse ve Francii, která se také honosí třemi michelinskými hvězdami ...). Tomáš Horák jako jeden z mála nejenom že působil v cizině, ale dopracoval se v luxusních hotelech v zahraničí na pozici šéfkuchaře. Jeho jídla ochutnal Niki Lauda, Silvio Berlusconi, thajská princezna a řada osobností ze světa filmu, politiky i obchodu.

Načítám ....